الاحواز

موج گسترده دستگیری‌ها در احواز اشغالی و ارتباط آن با شکست‌های رژیم در کشورهای عربی

در روزها و هفته‌های اخیر، شاهد افزایش بی‌سابقه موج دستگیری‌ها در احواز اشغالی توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم ایران هستیم. این سرکوب‌ها به طور عمده فعالان فرهنگی، مدنی و سیاسی احوازی را هدف قرار داده است و به نظر می‌رسد که این اقدامات تنها بخشی از سیاست‌های سیستماتیک سرکوب‌گری رژیم برای کنترل هرگونه جنبش آزادی‌خواهانه و مطالبه‌گری در این منطقه باشد.

زمینه‌های دستگیری‌های اخیر

رژیم ایران همواره با استفاده از سرکوب و بازداشت‌های خودسرانه تلاش کرده است تا صدای ملت احواز را خاموش کند. این موج اخیر دستگیری‌ها، که فعالان برجسته‌ای مانند احلام عبیات را هدف قرار داده است، نشان‌دهنده نگرانی‌های عمیق رژیم از رشد آگاهی فرهنگی و سیاسی در میان مردم احواز است. فروش کتاب‌های عربی، فعالیت‌های فرهنگی و هرگونه اقدام در جهت حفظ هویت عربی مردم احواز بهانه‌ای برای این دستگیری‌ها بوده است.

ارتباط با شکست‌های رژیم در کشورهای عربی

این موج سرکوب‌ها را می‌توان به شکست‌های اخیر رژیم ایران در کشورهای عربی مرتبط دانست. دخالت‌های گسترده ایران در کشورهای مانند عراق، سوریه، لبنان و یمن، که با هدف گسترش نفوذ منطقه‌ای صورت گرفته است، با واکنش‌های شدید مردمی و منطقه‌ای مواجه شده است. اعتراضات مردمی در عراق و لبنان علیه نفوذ ایران و شکست شبه‌نظامیان وابسته به رژیم در یمن، همگی نشان از کاهش نفوذ رژیم در منطقه دارد.

رژیم که در مواجهه با این شکست‌ها احساس خطر می‌کند، تلاش دارد تا تمرکز خود را بر سرکوب داخلی معطوف کند. این اقدامات سرکوبگرانه در احواز، بخشی از سیاست رژیم برای جلوگیری از انتقال موج‌های اعتراض به داخل مرزهای خود است. ترس از افزایش همبستگی میان مردم احواز و سایر جنبش‌های اعتراضی منطقه‌ای، رژیم را به تشدید سیاست‌های سرکوب‌گرانه سوق داده است.

پیامدهای سرکوب در احواز اشغالی

۱. افزایش نارضایتی مردم: هرچند رژیم با استفاده از دستگیری‌ها و سرکوب تلاش می‌کند که صدای اعتراضات را خاموش کند، اما این اقدامات تنها به افزایش نارضایتی عمومی و تشدید خشم مردم منجر می‌شود.
۲. نقض آشکار حقوق بشر: بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه زندانیان، به‌ویژه زنان و فعالان فرهنگی، نقض آشکار حقوق بشر و تعهدات بین‌المللی رژیم ایران است.
۳. تشدید تنش‌های منطقه‌ای: این سرکوب‌ها، همراه با سیاست‌های خصمانه ایران در منطقه، تنها به افزایش تنش‌های منطقه‌ای و تضعیف بیشتر جایگاه ایران در جهان منجر می‌شود.

نتیجه‌گیری

رژیم ایران با افزایش سرکوب‌ها در احواز اشغالی، به دنبال خنثی کردن موج آگاهی و مطالبات ملی در این منطقه است. اما این اقدامات نمی‌تواند خواست مردم احواز برای آزادی و حفظ هویت فرهنگی و ملی و حق تعيين سرنوشت خود را سرکوب کند. شکست‌های پی‌درپی رژیم در کشورهای عربی و ناتوانی آن در پاسخ به نیازهای داخلی، تنها مسیر سقوط رژیم را تسریع می‌کند.

جهان و به‌ویژه سازمان‌های حقوق بشری باید به این موج سرکوب‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشند و از حقوق ملت احواز حمایت کنند. ملت عرب احواز، همانند سایر ملت‌های تحت اشغال، حق دارند که آزادانه اينده خويش را از طريق حق تعيين سرنوشت تعيين كرده و خود تصمیم‌گیری کنند و هویت ملی و فرهنگی خود را حفظ كرده همچون تمامى ملل مستقل استقلال خويش را باز پس گرفتن به عنوان دولت مستقل و ازاد باشند .
مركز اطلاع رسانى جبهه دمكراتيك احواز

جدش

adpf

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا