جغرافياي ايران جعليجهان

شبکه الحره: ایران(جعلی) برای حفظ نفوذ خود در عراق دست و پا میزند و گروههای ستیزه جویش سرگردان هستند.

شبکه الحره درباره مشکلات این روزهای طهران در عراق نوشته است: اسماعیل قانی، فرمانده جدید نیروی قدس(تروریستی)، در سفر اخیر خود به عراق، از آنجا كه ناچار به گرفتن ویزای ورود گردید، شوكه شد؛ ضرورت دریافت ویزا، امر بی سابقه‌ای بود وقوع آن دور از انتظار بود.

آسوشیتدپرس اعلام كرد كه وادار كردن قانی به اخذ ویزا برای ورود به عراق “اقدامی جسورانه توسط دولت جدید بغداد بود كه به طور مؤثری آزادی رفت و آمد رژیم ایران اشغالگر به عراق را محدود میكند.

گزارشهایی که توسط چندین خبرگزاری عراقی به آسوشیتدپرس فرستاده شده، دست وپا زدن ایران اشغالگر، بعد از گذشت شش ماه از هلاکت سلیمانی و معاون رئیس گروه ستیزه جوی حشد الشعبی وابسته به ایران اشغالگر، برای حفظ کنترلش بر گروههای ستیزه جوی عراقی را نشان می دهد.و این درحالی صورت میگیرد که ایران اشغالگر درگیر رویارویی با تبعات اقتصادی تحریمهای آمریکا و شیوع ویروس کووید-19 نیز میباشد.

بدون حضور سلیمانی مقبور و المهندس جهت متحد کردن گروههای متفاوت فرقه‌ای، شکافهایی در نیروهای ستیزه جوی حشد الشعبی، چتر گردآورنده گروه‌های تبهکار فرقه‌ای شیعه، پدید آمده است.
همچنین هلاکت این دو نفر باعث شکست فرآیند “نهادینه کردن” گروه‌های تبهکار ستیزه جو گردید که دست اندرکاران آن با اشراف سلیمانی به دقت مشغول برنامه‌ریزی برای آن بودند.
“فنار حداد”، پژوهشگر امور عراق در این زمینه اظهار داشت ” با مرگ مهندس، حشد شعبی هسته اصلی گردآورنده نیروهای خود را از دست داد.

آسوشیتد پرس در ادامهٔ گزارش خود می‌افزاید که قاسم سلیمانی در عراق نقش مهمی ایفا میکرد و با مرگ او اختلافات زیادی بین گروههای فرقه‌ای شیعه به وجود آمد، و جدالهای گسترده‌ای در میان آنها در مورد کاندید کردن شخص مناسب برای نخست وزیری در گرفت، که بعدها در مورد مصطفی الکاظمی اتفاق نظر حاصل شد.

شایان ذکر است که اسماعیل قانی، جانشین سلیمانی، دارای مهارت کمتری برای رهبری گروههای ستیزه جوی عراقی بوده و با آنها از طریق مترجم ارتباط برقرار میکند، و حتی از ایرج مسجدی، سفیر ایران اشغالگر در عراق، خواسته تا در جلسات به جای او حاضر شود. او به جای پرداخت حقوق با رقم های بالا به ستیزه جویان حشد الشعبی تنها انگشترهای نقره‌ای به نیروهای وابسته خود هدیه داد؛ طبق گفته‌های 3 تن از مسؤولان، که به شرط فاش نشدن نامشان حاضر به گفتگو با مطبوعات شدند، قانی با اشاره به بحران اقتصادی ایران اشغالگر، به این نیروها گفته که در حال حاضر ناچار هستید بودجه خود را تنها از دولت عراق تامین کنید.
از سوی دیگر دو مسئول عراق که آسوشیتدپرس نامشان را فاش نکرد اظهار داشتند که بودجه ( 2 میلیارد دلار سال 2019) حشد الشعبی در وهله اول از سوی دولت عراق تأمین می گردد، اما این پولها بطور مساوی تقسیم نمیشوند.

اخیرا نیز 4 گروه ستیزه جوی وابسته به سیستانی نیز اعلام نمودند که از این پس دستورات خود را به جای حشد الشعبی، از نخست وزیر عراق دریافت خواهند کرد.

راندا سلیم، مدیر برنامه حل و فصل مناقشات و فرآیند دوم در مرکز پژوهش های خاورمیانه، در این زمینه اظهار داشت ” آنها می گویند که نهادی را نمی خواهیم که دستورات خود را از ایران اشغالگر دریافت میکند”

فواد فرج پور

مرکز اطلاع رسانی جبهه دمکراتیک مردمی الاحواز
WWW.ALAHWAZ.COM

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا